Over het festival

Het Amsterdams Studenten Cabaret Festival (ASCF) is een jaarlijks terugkerend cabaret evenement voor jonge, beginnende cabaretiers. Het wordt ieder jaar georganiseerd door een bestuur bestaande uit Amsterdamse studenten, die zich een jaar lang naast hun studie inzetten om het festival in goede banen te leiden en verder te laten groeien. Het voornaamste doel van het ASCF is om jong talent een opstapje te bieden naar een carrière binnen de cabaretwereld, mede door hen tijdens het festival de kans te bieden voor een groot publiek op te treden.

Het ASCF bestaat uit drie avonden: twee halve finales en de finale. In de halve finales strijden beide avonden drie cabaretiers om een plek in de finale. Het publiek kiest van elke avond een winnaar die meteen doorstroomt naar de finale. Daarnaast geeft de organisatie nog een wildcard weg aan een derde halve finalist, waardoor er 3 finalisten in De La Mar staan, waar zij zullen strijden om de publieks- en de juryprijs, eerder gewonnen door o.a. Tim Fransen, Pieter Derks, Merijn Scholten (van De Partizanen), Alex Ploeg, en Kasper van der Laan.

 

Finalistentour

Zie hieronder de data van de Finalistentour met Marjolein Charlotte, Ilse Bakker en Luuk Weggemans! Dit jaar is opnieuw met Grappige Zaken een Finalistentour langs verschillende theaters in Nederland georganiseerd worden. 

29 september: Theater Pepijn, Den Haag

6 oktober: Rietveld Theater, Delft

7 okotber: Torenlaantheater, Zeist

13 oktober: Splotsz, Roelofarendsveen

14 oktober: Dorpshuis, Noordeloos

18 oktober: Podium Azijnfabriek, ‘s Herthogenbosch

20 oktober: Theater de Leeuw, Arnhem

21 oktober: CulturA & ZO, Nootdorp

10 november: Werftheater, Utrecht

11 november: Werftheater, Utrecht

18 november: Theater Posa, Lelystad

24 november: Theater ‘t Pand, Gorinchem

25 november: Scagon theater, Schagen

2 december: Theater de liefde, Haarlem

28 december: Cool kunst en cultuur, Heerhugowaard