Over het ASCF

Over het festival

Het Amsterdams Studenten Cabaret Festival (ASCF) is een jaarlijks terugkerend cabaret evenement voor jonge, beginnende cabaretiers. Het wordt ieder jaar georganiseerd door een bestuur bestaande uit Amsterdamse studenten, die zich een jaar lang naast hun studie inzetten om het festival in goede banen te leiden en verder te laten groeien. Het voornaamste doel van het ASCF is om jong talent een opstapje te bieden naar een carrière binnen de cabaretwereld, mede door hen tijdens het festival de kans te bieden voor een groot publiek op te treden.

Het ASCF bestaat uit drie avonden: twee halve finales en de finale. In de halve finales strijden beide avonden drie cabaretiers om een plek in de finale. Het publiek kiest van elke avond een winnaar die meteen doorstroomt naar de finale. Daarnaast geeft de organisatie nog een wildcard weg aan een derde halve finalist, waardoor er 3 finalisten in De La Mar staan, waar zij zullen strijden om de publieks- en de juryprijs, eerder gewonnen door o.a. Tim Fransen, Pieter Derks, Merijn Scholten (van De Partizanen), Alex Ploeg, en Kasper van der Laan.

 

De speeldata voor het 28e ASCF:

Eerste halve finale: 1 juni 2021, De Kleine Komedie

Tweede halve finale: 2 juni 2021, De Kleine Komedie

Finale: 8 jun1 2021, DeLaMar Theater

 

Finalistentour

We blikken terug op een succesvolle 27e editie van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival met de Finalistentour als kers op de taart! Daarom is dit jaar opnieuw met Grappige Zaken een Finalistentour langs verschillende theaters in Nederland georganiseerd worden. Houd goed de informatie van de lokale theaters in de gaten met betrekking tot de coronamaatregelen.

9 Oktober: Theater Pepijn, Den Haag

10 Oktober: Theater de Leeuw, Arnhem

29 Oktober: Evertshuis, Bodegraven

11 November: Werftheater, Utrecht

14 November: Theater Posa, Lelystad

20 November: SplotsZ, Roelofarendsveen

27 November: Theater CulturA & Zo, Nootdorp

28 November: Cool kunst & cultuur, Heerhugowaard

2 December: de Kleine Willem, Enschede

4 December: de Toegift/Klif12, Texel