Over het ASCF

Over het festival

Het Amsterdams Studenten Cabaret Festival (ASCF) is een jaarlijks terugkerend cabaret evenement voor jonge, beginnende cabaretiers. Het wordt ieder jaar georganiseerd door een bestuur bestaande uit Amsterdamse studenten, die zich een jaar lang naast hun studie inzetten om het festival in goede banen te leiden en verder te laten groeien. Het voornaamste doel van het ASCF is om jong talent een opstapje te bieden naar een carrière binnen de cabaretwereld, mede door hen tijdens het festival de kans te bieden voor een groot publiek op te treden.

 

Het ASCF bestaat uit drie avonden: twee halve finales en de finale. In de halve finales strijden beide avonden drie cabaretiers om een plek in de finale. Het publiek kiest van elke avond een winnaar die meteen doorstroomt naar de finale. Daarnaast geeft de organisatie nog een wildcard weg aan een derde halve finalist, waardoor er 3 finalisten in De La Mar staan, waar zij zullen strijden om de publieks- en de juryprijs, eerder gewonnen door De Partizanen, Tim Fransen, Pieter Derks en Kasper van der Laan.

De speeldata voor het 27e ASCF zijn als volgt:

Eerste halve finale: 30 september 2020, CREA Amsterdam

Tweede halve finale: 1 oktober 2020, CREA Amsterdam

Finale: 6 oktober 2020, DeLaMar Theater

Finalistentour

We blikken terug op een succesvolle 26e editie van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival met de Finalistentour als kers op de taart! Daarom zal er dit jaar opnieuw met Grappige Zaken een Finalistentour langs verschillende theaters in Nederland georganiseerd worden. De planning van de finalistentour van de 26e editie zag er als volgt uit:

25 September: De Kleine Willem, Enschede

24 Oktober: CREA, Amsterdam

16 November: Theather Posa, Lelystad

22 November: Cool Kunst & Cultuur, Heerhugowaard

 

23 November: Theater De Schelleboom, Oosterhout

30 November: Theater Pepijn, Den Haag

6 December: De Toegift/Klif12, Texel

19 December: Werftheater, Utrecht