Over het ASCF

Over het festival

Het Amsterdams Studenten Cabaret Festival (ASCF) is een jaarlijks terugkerend cabaret evenement voor jonge, beginnende cabaretiers. Het wordt ieder jaar georganiseerd door een bestuur bestaande uit Amsterdamse studenten, die zich een jaar lang naast hun studie inzetten om het festival in goede banen te leiden en verder te laten groeien. Het voornaamste doel van het ASCF is om jong talent een opstapje te bieden naar een carrière binnen de cabaretwereld, mede door hen tijdens het festival de kans te bieden voor een groot publiek op te treden.

Het ASCF bestaat uit drie avonden: twee halve finales en de finale. In de halve finales strijden beide avonden drie cabaretiers om een plek in de finale. Het publiek kiest van elke avond een winnaar die meteen doorstroomt naar de finale. Daarnaast geeft de organisatie nog een wildcard weg aan een derde halve finalist, waardoor er 3 finalisten in De La Mar staan, waar zij zullen strijden om de publieks- en de juryprijs, eerder gewonnen door o.a. Tim Fransen, Pieter Derks, Merijn Scholten (van De Partizanen), Alex Ploeg, en Kasper van der Laan.

 

Finalistentour

Zie hieronder de data van de Finalistentour met Kai Bodewitz, De. Blauwe Vinkjes, en Boban Braspenning! Dit jaar is opnieuw met Grappige Zaken een Finalistentour langs verschillende theaters in Nederland georganiseerd worden. Houd goed de informatie van de lokale theaters in de gaten met betrekking tot de coronamaatregelen.

 

21 Oktober: Rietveld theater, Delft

28 Oktober: Theater Pepijn, Den Haag

4 November: Theather de Liefde, Haarlem

5 November: Theather de Liefde, Haarlem

12 November: Theater Posa, Lelystad

12 November: Podium Azijnfabriek, ‘S herthogenbosch

17 November: Werftheater, Utrecht

19 November: Cool kunst en cultuur, Heerhugowaard

2 December: CulturA & ZO, Nootdorp

3 December: Theater ‘t Pand, Gorinchem

9 December: De Toegift, Texel

30 December: Theater de Leeuw, Arnhem