Over het festival

Het Amsterdams Studenten Cabaret Festival (ASCF) is een jaarlijks terugkerend cabaret evenement voor jonge, beginnende cabaretiers. Het wordt ieder jaar georganiseerd door een bestuur bestaande uit Amsterdamse studenten, die zich een jaar lang naast hun studie inzetten om het festival in goede banen te leiden en verder te laten groeien. Het voornaamste doel van het ASCF is om jong talent een opstapje te bieden naar een carrière binnen de cabaretwereld, mede door hen tijdens het festival de kans te bieden voor een groot publiek op te treden.

Het ASCF bestaat uit drie avonden: twee halve finales en de finale. In de halve finales strijden beide avonden drie cabaretiers om een plek in de finale. Het publiek kiest van elke avond een winnaar die meteen doorstroomt naar de finale. Daarnaast geeft de organisatie nog een wildcard weg aan een derde halve finalist, waardoor er 3 finalisten in De Kleine Komedie staan, waar zij zullen strijden om de publieks- en de juryprijs, eerder gewonnen door o.a. Tim Fransen, Pieter Derks, Merijn Scholten (van De Partizanen), Alex Ploeg, en Kasper van der Laan.

 

Finalistentour

Zie hieronder de data van de Finalistentour met Albert Meijer, Ben Kütterer en Aren Scholte! Dit jaar is opnieuw met Grappige Zaken een Finalistentour langs verschillende theaters in Nederland georganiseerd worden. 

12 September: Theater Pepijn, Den Haag

27 September: Cool kunst & cultuur, Heerhugowaard

11 October: Torenlaantheater, Zeist

12 October: Dorpshuis, Noordeloos

18 October: SplotsZ, Roelofarendsveen

19 October: Theater Posa, Lelystad

25 October: Theater de Glasbak, Almere

1 November: Theater de Kamers, Amersfoort

2 November: Scagon theater, Schagen

7 November: Het Theater, Blaricum

8 November: Werftheater, Utrecht

9 November: Werftheater, Utrecht

16 November: CulturA & Zo, Nootdorp

20 November: Podium Azijnfabriek, Den Bosch

22 November: Theater de Leeuw, Arnhem

23 November: Theater de Liefde, Haarlem

7 December: Theater de Schuur, Zevenbergen

14 December: Theater ‘t Pand, Gorinchem